• Snabb leverans
  • Livstidsgaranti
Skogselskapet - Framtidens skogs väktare
Nyheter

Skogselskapet - Framtidens skogs väktare

Vi har samarbetat med Norska Skogforeningen i över 30 år och anser att det årliga arbetet de gör för att barn ska få uppleva skogen är otroligt viktigt. Detta arbete bidrar inte bara till att lära framtida beslutsfattare om skogens betydelse, utan det ger också en unik möjlighet att uppleva den inre frid och glädje som skogen och friluftslivet kan ge. Vi har bjudit in Skogselskapet att dela en text om deras värdefulla arbete. Vi hoppas att du kommer att finna det intressant att läsa.

I 125 år har Skogselskapet varit skogens röst. Alla människor har en relation till skogen, oavsett om vi går på promenad och plockar svamp, ser skogens betydelse för klimat och miljö eller hur skogsnäringen är en viktig del av det gröna skiftet. Oavsett synvinkel är faktabaserad kunskap viktig – och det är Skogselskapets röst.

Kunskapsspridning till barn och unga, och inte minst att de får riktiga skogsupplevelser, är ett viktigt fokusområde för Skogselskapet. Varje år är Skogselskapet i skogarna med minst 20 000 barn, där just kunskap om allt från kretsar till skogsbruk är temat. I skogen är det där vi trivs bäst, mellan granar och tallar och gärna med eldpanna.

Skolbarnen runt lägerelden är framtidens beslutsfattare och kunskap och goda attityder till skogen är viktigt för en hållbar skog i framtiden. När vi är med barnen i skogen är det viktigt för oss att lära dem att en kniv är ett viktigt redskap. Vad är mer naturligt än att låta dem spika en träbit? Många av oss har känt till lugnet som följer med att spika fantasifulla träfigurer, och den goda erfarenheten av att lära sig använda ett bra verktyg. I mer än 30 år har Bruslettos bra och rejäla knivar funnits med oss ​​i skogen vid dessa evenemang.

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Brusletto-1.jpg

En härlig skolskogsdag med mycket spik i Sigdal 2019, med Nerstad grundskola.

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Brusletto-2.jpg

En trevlig tjej som har ett hjärta för skog och skog. Skolskogsdag Flesberg (Buskerud) 2017.

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Brusletto-3.jpg

Många pilspetsar och "trumpinnar" har spikats av förstagångsspikare. Avanse kommer med volymträning så småningom...

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Brusletto-4.jpg

Bra kniv för små händer: Ett handtag som ligger bra i handen är viktigt när man ska lära sig använda ett nytt verktyg. Med sakkunnig vägledning från Skogselskapet

    Du kommer även gilla detta