• Snabb leverans
  • Livstidsgaranti
Företaget
Vår historia

Företaget

Tradition och kvalitet i över 120 år

Brusletto & Co. AS grundades 1896 av hantverkaren och industrientreprenören Rognald Brusletto, när han började som smed och gjorde knivar och liar. Historien om malmbrytning på Hardangervidda och hantverksmässig tillverkning av skäror, liar, yxor och svärd runt Geilo började redan för 1 500 år sedan. Geilo blev tidigt i historien ett etablerat kraftcentrum för smide av redskap till arbete och fritid.

När Rognald designade och utvecklade maskinhammaren baserad på vattenkraft, öppnade han upp för en teknisk utveckling som skulle sätta sin prägel på företaget och lokalsamhället under flera generationer. Idag tillverkar Brusletto & Co finare sport- och friluftsknivar. Våra knivar är viktiga verktyg oavsett om du ska ut på vandringstur eller när du ska ut och jaga eller fiska. Knivarna är designade och tillverkade för att användas. Formen på skaft och knivblad är olika beroende på behovet som du som användare har, och inte minst vad som ligger bäst i din hand.

Stålet som vi använder är för våra kniva är högkvalitativt knivstål. Det är behandlat, stansat ut och härdat till optimal hårdhet. Knivarna ska behålla skärpan länge och ska inte vara svåra att slipa upp igen när det behövs.

Vi använder olika träslag i våra skaft. De vanligaste är masurbjörk, björk, olivträ, nötträ och rotnöt. Våra trämaterial kommer från olika platser och är inte utrotningshotade.

Vi strävar efter en milövänlig produktion och har returrutiner på restmaterial där det är möjligt.

Vi är stolta över våra knivar som är tillverkade med hjälp av erfarenhet uppsamlat över mer än 120 års produktion.

Vår filosofi är att en kniv är följeslagaren på vandringen, ett bra verktyg som ska hjälpa dig för att lösa både små och stora uppgifter. Den ska vara vid din sida....alltid!

Brusletto står för tradition, utveckling och kvalitet sedan 1896.

Första januari 2019 blev brusletto & Co en del av Dalema Gruppen efter att ha blivit uppköpt av Ultimate Nordic AS. Ultimate Nordic är en ledande aktör inom import och distribution av märkesvaror inom sport och friluftsbranschen.

Dalema Gruppen är samlingsbeteckningen för alla företag som ägs av Dag leo Vestre Martinsen som driver handelsverksamhet inom import, varuhandel, indsutri och fast egendom. Läs mer om Dalema Gruppen här.

    Du kommer även gilla detta