• Snabb leverans
  • Livstidsgaranti
Scoutknivarnas historia
Vår historia

Scoutknivarnas historia

Brusletto scoutknivar

1951 lanserade Brusletto sin första scoutkniv, en traditionell scoutkniv med spetsig spets och fingerskydd. Den här kniven hade samma blad som användes på den olympiska kniven som introducerades till OS i Oslo 1952. Modellen förblev oförändrad i flera decennier, och tusentals norska tjejer och pojkscouter har använt denna kniv i skog och mark. Denna scoutkniv markerade början på flera specialknivar från Brusletto. Brusletto har genom åren producerat knivar för olika organisationer, bland annat Norges Röda Kors, Norges Jakt- og Fiskeforbund och många andra.



I början av 1990-talet fick Brusletto en förfrågan om att skapa en scoutkniv som skulle tilltala äldre barn och ungdomar. Kunderna ville ha en scoutkniv med fingerskydd som passade lite äldre användare. Som ett resultat lanserades spetsscouten. Den här kniven hade ett starkare blad och ett lite större handtag. Från början hade den en brun skida, innan den försågs med en svart kohudsskida. År 2022 återgick den till sitt ursprungliga hölje från lanseringen.



År 2000 lanserade Brusletto en barnkniv med trubbig spets som heter Pingvin. Kniven kom i två varianter, en med rött plasthandtag och ett vasst knivblad och en med grönt plasthandtag och ett knivblad som inte kunde skära. Dessa knivar fanns tillgängliga fram till 2006.



Mot slutet av 2008 började Brusletto få förfrågningar från flera kunder om en prisvärd scoutkniv med trubbig spets. Detta ledde till utvecklingen av dagens scoutkniv med trubbig spets, som lanserades 2009. Originalversionen hade en ljusgrön färg på änden av skaftet, men denna har senare ändrats till en röd färg.