• Snabb leverans
  • Livstidsgaranti
Hur gör man en barkbåt?
Tips

Hur gör man en barkbåt?

Att göra en barkbåt är en rolig aktivitet för den som vill öva med sin kniv eller vill ha en rolig aktivitet i stugan eller i din närmaste skog. Allt du behöver är tillgång till bark, kvistar, en kniv och en bäck, flod eller vatten.

  1. Hitta en bit bark, antingen fallen på marken eller löst fäst vid ett träd. Vi rekommenderar bark från Furu, den flyter bäst och går lätt att spika. Tänk på att inte hugga djupt i trädet, så att det skadas.
  2. Forma barkbiten till en båtform genom att spika den avlång med en spets i varje ände. Du kan också klara dig med en barkbit som redan har en båtform, om du har tur.
  3. Gör ett hål i mitten av barkbåten med spetsen på din kniv. (Scout trubbig spets och barnkniven passar inte här. När du har gjort ett hål i mitten av båten kan du fästa en pinne som mast på båten.
  4. Om pinnen inte är spetsig kan du göra den vassare så att du lättare kan trä seglet. Använd löv eller papper som segel. Om du använder papper kan du skriva namnet på båten på seglet.

Nu är det klart för pråmbåtstävlingen. Samla flera pråmar och tävla för att se vilken som är snabbast. Det mest fartfyllda är att tävla i en bäck eller en mindre flod. Kom ihåg att börja samtidigt och ha kul!

Lycka till!

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Hvordanlagebarkebåt/Barkebat_1.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Hvordanlagebarkebåt/Barkebat_2.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Hvordanlagebarkebåt/Barkebat_3.jpg

    Du kommer även gilla detta