• Snabb leverans
  • Livstidsgaranti
Våra fällknivar
Tips

Våra fällknivar

En fällkniv är liten och kompakt i designen, vilket gör att du enkelt kan bära den i en packning, ficka eller väst utan att den tar mycket plats. Vi har fällknivar i olika storlekar och utseenden; vissa fällknivar har handtag med traditionellt utseende och andra en modernare känsla. Vidare har de olika stål i bladet, olika slipning och med sidoplattor i olika material. Här kan du läsa om våra olika knivar, så att du bättre kan göra ett väl genomtänkt val.

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/SCO_20.11.2226016.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/SCO_20.11.2226026.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/SCO_20.11.2226019.jpg

Natten

"Natten"-fällkniven är vår största, mest solida fällkniv. Den passar bra i både små och stora händer, och känns lika rejäl som en vanlig tullkniv när den öppnas. Det här är kniven för dig som använder knivar mycket; ut på en resa eller för praktiska uppgifter.

Knivbladet har ett skandinaviskt snitt, vilket innebär att snittet är kort och platt i samma vinkel mot eggen. Knivbladet är tillverkat av borstad 12C27 Sandvik stål, gångjärn med keramiska kullager. Detta är Sandviks mest mångsidiga knivstål, som lämpar sig väl för allmänna bruksknivar. Det är ett något styvare stål med bra hållbarhet och korrosionsbeständighet, hög hårdhet och extrem skärpa.

Sidoplattorna är i oljad Masurbjörk, vilket ger den ett exklusivt och vackert utseende. Natten görs i vår fabrik i Geilo, och den kommer med livstidsgaranti.

Tekniska data:

Vikt: 150 gram

Total längd: 21 cm

Längd på knivbladet: 9 cm

Knivbladets tjocklek: 3 mm

Fördelar:

Robust och kraftfullt

Mångsidig

Nackdelar:

Högre pris än våra andra fällknivar

Särskilt lämplig för:

Kniventusiasten som letar efter en mångsidig och hållbar fällkniv; de som använder kniv mycket, oavsett om det är ute på jakt, fiske och friluftsturer, eller för praktiska sysslor i vardagen. Det här är en kniv som håller bra, nästan oavsett användningsområde.

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Natten1.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Natten2.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Natten3.jpg

Resa

Reisa är den perfekta kniven att ha i fickan på dina vandringsbyxor, eller i topplocket på din ryggsäck. Fällkniven har en modern känsla, med mönstrade sidoplattor i oljat olivträ.

Klingen är i borstat rostfritt stål av typen 9Cr18MoV, gångjärn med keramiska kullager. Detta är ett stål med en måttlig kolhalt, som är väl lämpad för allmännyttiga knivar. Knivbladet har ett skandinaviskt snitt, vilket gör att snittet är kort och platt i samma vinkel mot eggen. Det gör att den lätt kan slipas och vilket gör ägget hållbart och robust. Knivbladet på Reisa är något tjockare än på våra andra fällknivar, vilket gör bladet något mer robust.

Tekniska data:

Vikt: 100 gram

Total längd: 19,5 cm

Längd på knivbladet: 8,5 cm

Knivbladets tjocklek: 3,5 mm

Fördelar:

Modernt utseende

Låg vikt

Bra för allsidig användning

Nackdelar:

En något svagare kniv än Natten

Särskilt lämplig för:

Friluftsentusiasten som letar efter en mångsidig, modern fällkniv.

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Reisa1.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Reisa2.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Reisa3.jpg

Lierne

Vinschens behändiga design gör att den ligger bra i handen samtidigt som den tar väldigt lite plats i fickor och väskor. Den är även perfekt som reservkniv på långa resor. När den är stängd har kniven en längd på endast 11 cm; den har en kompakt design med en låg vikt på endast 100 gram.

Knivbladet har en hel platt slipning, vilket innebär att slipningen börjar från baksidan av kniven och går hela vägen ner till eggen i en rak linje. Fördelen med en platt slipare är att kniven har mycket bra skärprestanda, nackdelen är att den är något mindre stark. Tjockleken på knivbladet är 2,2 mm, vilket är den smalaste av våra fällknivar. Det gör det bland annat lättare att spika, men nackdelen är att bladet måste slipas lite oftare.

Klingen är i borstat rostfritt stål av typen 9Cr18MoV, gångjärn med keramiska kullager. Detta är ett stål med en måttlig kolhalt, som är väl lämpad för allmännyttiga knivar. Kniven har ett elegant och stilrent uttryck, med sidoplattor i oljat olivträ.

Tekniska data:

Vikt: 100 gram

Total längd: 19,5 cm

Längd på knivbladet: 8,6 cm

Knivbladets tjocklek: 2,2 mm

Fördelar:

Smal design

Låg vikt

Vår mest prisvärda fällkniv

Nackdelar:

En något svagare kniv än Natten

Särskilt lämplig för:

Friluftsentusiasten som letar efter en praktisk, snygg fällkniv för mångsidig användning.

    Du kommer även gilla detta