• Snabb leverans
  • Gratis gravyr
  • Livstidsgaranti
Om skaft och slida
Tips

Om skaft och slida

Skaft och slida

De fleska skaften är tillverkade av masurbjörk, björk, rotnöt, olivträ och micarta.

Några av Bruslettoknivarna har skaft av masurbjörk, ett träslag känt för sina egenartade och dekorativa detaljer i trävirket. Masurbjörk är en björk där vävnad från barken har vuxit in i trät och skapat ett fint mönster. Skaftet blir behandlat med linolja och därefter polerat så att det är i det närmaste underhållsfritt. Om det behövs underhåll så kan skaftet behandlas med olja, exempelvis möbelolja eller liknande. Skaftet har en design som ska säkra tryggt och bra grepp, och vara anpassat till knivens användningsområde.

Slidan är tillverkat av oxläder och några modeller har ett säkerhetsinlägg så att kniven till fast och säkert på plats under all typ av transport och aktivitet i skog och mark. Inlägget gör även att kniven lättare glider ut och in, samt att slidan håller formen bättre. Alla slidor har edgeblock som eggen ligger an mot och som säkrar mot genomskärning av sömmen. Vi har behandlat slidan med läderglans som skyddar lädret. Slidan kan underhållas genom att behandla den med lite läderfett eller skokräm då och då.

Beslaget uppe på slidan (där det finns) är ofta producerat i nysilver och kan putsas med silverputs. På några modeller som Hunter och Tiur är det tillverkat av aluminium.

    Du kommer även gilla detta

    Hej, vi använder cookies så att den här webbplatsen fungerar bättre för dig.

    Läs mer