• Snabb leverans
  • Livstidsgaranti
Våra täljknivar
Tips

Våra täljknivar

Att använda en täljkniv är en tidlös konst som sträcker sig långt tillbaka i historien. Denna enkla men kraftfulla verktyg har varit en oumbärlig följeslagare för människor i århundraden, använd både för praktiska ändamål och som ett kreativt uttryck. I dagens moderna tid är täljkniven fortfarande lika användbar och mångsidig som någonsin tidigare. Från att skulptera träfigurer till att snida på vandringen, har täljkniven en mångsidig roll inom friluftslivet och handarbete. Men täljknivens historia sträcker sig bortom dess praktiska användning. Den har också en djup kulturell och traditionell betydelse. Många samhällen runt om i världen har sina egna unika versioner av täljknivar, var och en med sina egna traditioner och tekniker. Att lära sig att använda en täljkniv är inte bara att behärska ett verktyg; det är också att ansluta till en rik tradition av hantverk och kreativitet. Genom att utforska täljknivens historia kan vi uppskatta dess betydelse och införliva dess traditioner i vår egen användning. Oavsett om du är en erfaren hantverkare eller en nybörjare, är en täljkniv mer än bara ett verktyg - det är en symbol för kreativitet, skicklighet och det tidlösa arvet av människans förmåga att forma världen runt sig.
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/SCO14.10.2215470.jpg
https://www.brusletto.se/pub_docs/files/SCO_02.01.2201462.jpg

- Några av våra populära täljknivar -

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/SCO_11.08.2029387.jpg

Bruslettokniven

Upptäck skönheten och funktionaliteten hos vår täljkniv Bruslettokniven, en perfekt följeslagare för dina snidarprojekt och friluftsäventyr. Med ett handtag tillverkat av oljad björk som erbjuder en naturlig känsla och ett stadigt grepp, kombinerat med en robust konstruktion av rostfritt stål, är denna täljkniv utformad för att möta dina behov på ett elegant sätt. Det nysilverbaserade bolsteret ger inte bara en estetiskt tilltalande kontrast till den varma tonen i björkhandtaget, utan ger också extra stabilitet och balans till kniven, vilket gör den perfekt för detaljerade snidararbeten. Den skarpa och hållbara bladet av rostfritt stål är utformat för att klara av både fina detaljer och mer robusta uppgifter med lätthet och precision.

Specifikationer:

Vikt: 81 gram

Total längd: 20,5 cm

Längd på knivblad: 9,3 cm

Tjocklek på knivblad: 2,2 mm

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/_DSC5890.jpg

Speider

Med sin robusta design och traditionella utseende är denna kniv skapad för att möta kraven från den moderna scouten och utforskaren.Varje detalj i Speiderkniven är noggrant utformad för att ge både funktionalitet och stil. Med sitt skaft i oljad norsk björk ger den ett naturligt och behagligt grepp, medan det rostfria knivbladet är utformat för att klara av en mängd olika uppgifter med precision och hållbarhet. Den skandinaviska rakslipade eggen ger enastående skärpa och är perfekt för allt från snidararbete till matlagning vid lägerelden. Med den medföljande läderslidan i svartfärgat oxläder kan du enkelt och säkert bära din Speiderkniv med dig vart äventyret tar dig.

Specifikationer:

Vikt: 43 gram

Total längd: 18,4 cm

Längd på knivblad: 8,3 cm

Tjocklek på knivblad: 2 mm

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/SCO_24.07.2012970.jpg

Nansen

En kniv med en fascinerande historia och en otrolig funktionalitet. Inspirerad av den kniv som Fridtjof Nansen fick av inuiterna på Grönland 1888, är denna kniv en hyllning till äventyrets anda och utforskningens mod. Med sitt traditionella utseende och rakslipade egg på 9,2 cm återspeglar Brusletto Nansen äkta hantverk och noggrannhet. Det rostfria knivbladet av 1.4116N-stål garanterar skärpa och hållbarhet, medan det oljade flambjörk-skaftet ger en naturlig och bekväm känsla i handen. Slidan i färgat oxläder med säkerhetsinlägg och låsögla gör det enkelt och säkert att bära med dig din Nansen-kniv vart än dina äventyr tar dig. Mångsidig och pålitlig är Brusletto Nansen en täljkniv som är redo att möta alla utmaningar du står inför. Ge dig ut i världen med en följeslagare som har beprövad historia och oöverträffad kvalitet - Brusletto Nanse

Specifikationer:

Vikt: 85 gram

Total längd: 21 cm

Längd på knivblad: 9,2 cm

Tjocklek på knivblad: 2,2 mm

Livstidgaranti: Ja

https://www.brusletto.se/pub_docs/files/BO10112_1.jpg

Vad kännetecknar en täljkniv?

En täljkniv är en typ av kniv som vanligtvis används för träarbete och snideri. Den har vanligtvis ett smalt och skarpt blad som är utformat för att skära genom trä med precision. Täljknivar kan ha olika former och storlekar beroende på användningsområdet, men de har oftast en vass spets och ett ergonomiskt utformat handtag för enkel hantering och precision. Dessa knivar används ofta av hantverkare, träsnidare, och även av barn och ungdomar för att skapa olika sniderier och träprojekt.

Se fler täljknivar

    Du kommer även gilla detta